Intappen bij tappunt van het jaar GROOTS 

Onlangs won Jose van Pret aan tafel, tegenwoordig ook wel GROOTS van A tot Zero, de eerste en enige echte Tappunt van het Jaar Award. In haar winkel in Brielle vind je 1001 duurzame producten én vul je gratis je waterfles bij. We verrasten Jose met haar welverdiende award via de post. Wel zo duurzaam, toch? 

Idealen en ondernemen

Geen prijs voor het beste water, maar voor de favoriete plek om te tappen, dat is de Tappunt van het Jaar Award. Alle stemmen tellen en alle flesjes ook, zo weet ook Jose van GROOTS van A tot Zero. De winnaar van de Tappunt van het Jaar verkiezing is daarom veel bezig met duurzaamheid, ook in haar winkel. Zo vertelt ze:

“Bij GROOTS verkopen we duurzame alternatieven voor de dingen die je iedere dag doet, van ’s morgens tandenpoetsen tot ’s avonds de afwas. Dit betekent zo min mogelijk wegwerpartikelen, plastic, milieuvervuilende ingrediënten en onethische productie. 

We verkopen meerdere merken herbruikbare (water)flessen en deze mochten altijd al direct gevuld worden. Met het initiatief van Publiek Water komen er nog meer mensen even binnen lopen om hun flesje te vullen.” 

Vanzelfsprekende service

Met handige en duurzame producten kunnen klanten van GROOTS simpel hun steentje bijdragen. En die laagdrempeligheid werkt twee kanten op. Voor Jose is het namelijk logisch dat mensen even kunnen langskomen om hun flesje te vullen. Een kleine moeite en een win-win situatie wanneer tappers ook klanten worden, meent ze. 

“Ontzettend verrast was ik, toen bleek dat mijn winkel Tappunt van het Jaar is geworden. Een prijs winnen voor iets wat voor mij zo vanzelfsprekend is maar door de klanten blijkbaar ontzettend gewaardeerd wordt. Dat is geweldig!”

Buiten tappen bij warm weer

Wanneer de thermometer hoog uitslaat, zet Jose buiten een bijzondere watertap neer. Met veel ijsklonten en bevroren ijs. Het zorgt voor warme gesprekken en af en toe extra verkoop.

“Een watertappunt zijn is niet alleen beter voor het milieu. Ook voor de gezondheid van je medemens is water drinken veel beter dan de blikjes fris. En als water de makkelijkste keuze is, zullen meer mensen hiervoor kiezen. 

Op het terras kan dan gerust een koud biertje of colaatje besteld worden! De horeca in Brielle ziet dit stukje service dan ook niet als concurrentie voor hun verkoop.”

Zelf meetappen?

Jose raadt iedere winkel en openbare plek aan om tappunt te worden en moedigt je aan: “Ik draag de titel Tappunt van het Jaar dan ook graag aan jou over!”

Moeiteloos een tappunt vinden en laagdrempelig tappen is mogelijk met de tapkaart. De kaart brengt in beeld waar jij je flesje kunt vullen. Volgend jaar is er wederom een Tappunt van het Jaar verkiezing. We zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe tappunten. Een aanmelding als tappunt geldt automatisch als een deelname aan de wedstrijd. 

afbeelding

DRAAG BIJ

Heb jij ook vertrouwen in ons plan? Wil je iets doen? Dat kan op verschillende manieren, je kunt financieel bijdragen aan de toekomstige campagne of als vrijwilliger een rol spelen in jouw stad! Dus wacht niet en neem contact met ons op.

Benieuwd wat er met jouw donatie gebeurt? Kijk dan hier!

Draag bij € Stuur een mail

HOU ME OP DE HOOGTE

Benieuwd wat we gaan bereiken en wat de volgende stap is? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Publiek Water.

Wij zijn ook actief op Instagram, je ziet daar als eerste de nieuwe vulpunten en foto’s van ondernemers die meedoen, volg jij ons ook?

Inschrijven mailchimp
© Publiek Water 2024
Powered by: Publiek