EEN DONATIE DOEN OF DE KOSTEN BETALEN, WAT GEBEURT ER MET JOUW GELD?

Tijd voor een beetje financiële transparantie. Er zijn namelijk al veel mensen geweest die vragen over ons verdienmodel hebben gesteld. Bijna alles draait immers om geld in onze wereld. Laten we een ding vast duidelijk stellen, Publiek Water is een initiatief wat puur en alleen ontstaan is om de wereld schoner te maken, niet om er financieel beter van te worden. Onze wens is eigenlijk om onszelf overbodig te maken. Laat het nou op den duur zo vanzelfsprekend zijn dat je overal je fles mag vullen, dan is onze sticker overbodig. Daar gaan we voor!

WAT GEBEURT ER MET JOUW GELD?

Tijdens je aanmelding om tapper te worden kun je kiezen voor een donatie of het vergoeden van de productie en verzendkosten. We vertellen je graag wat we met die inkomsten doen.

Met dat geld produceren we onze PVC vrije stickers. Onze sticker is van een recyclebaar materiaal en plakt aan de binnenzijde van een raam. Helaas niet de goedkoopste oplossing maar voor zover wij nu weten de meest milieuvriendelijke oplossing. Omdat de productie van onze stickers nog niet in hele grote getale gaat kost dit nu nog ongeveer €1,- per sticker. Dit is alleen de productie, de initiële ontwerpkosten rekenen we hier niet mee omdat die moeilijk terug te brengen zijn naar kosten per sticker.

Daarnaast betalen we de vrienden van de post, deze kosten bedragen €0,87. Wij dachten dat is duurzamer dan zelf het land door rijden en op de fiets naar jullie toekomen zagen we ook niet direct zitten. Naast deze twee kostenposten hebben we onze enveloppen en het leuke kaartje wat we meesturen. Die dragen samen zo’n €0,50 bij aan de kosten. Een totaal van €2,37. Het restant van je bijdrage gaat in de pot met overige kosten, waar o.a. ook de ontwerpkosten van onze sticker en enveloppen in terugkomen. Benieuwd wat er allemaal uit die pot betaald wordt? Lees dan snel verder 😉

WAT ALS JE KIEST VOOR: NEE BEDANKT, STUUR MIJ DE STICKER GRATIS OP?

Geen probleem natuurlijk, zoals eerder gezegd zijn wij gestart met dit initiatief om de wereld een stukje schoner te maken. De genoemde kosten blijven onveranderd. Die betalen wij voorlopig uit eigen zak. Op dit moment zien we dat iets meer dan 50% van de aanmelders bijdraagt op het moment van aanmelden.

OVERIGE KOSTEN, WAT BEDOELEN WE DAARMEE?

Naast een hoop tijd en liefde maken we helaas ook kosten. Die komen vooral voort uit onderstaande posten:

  • Ontwerp van onze stickers
  • Ontwerp van onze kaartjes en enveloppen
  • Ontwerp en technische realisatie van onze website (die steeds nieuwe functies vraagt zoals deze blogs)
  • Ontwerp van ons logo
  • Schrijven van teksten
  • Onderhoud van Sociale Media, pers en andere media
  • Versturen van stickers naar alle tappers 
  • Plaatsen van een tapper op onze digitale tapkaart (dit doen we voorlopig nog met de hand)

POTJE VOOR DE TOEKOMST

Onze wens is zoveel bekendheid creëren omtrent het vullen van je eigen fles dat het vanzelfsprekend wordt. Daar is helaas geld voor nodig, zichtbaarheid in de vorm van onze stickers is leuk maar dit gaat relatief langzaam, wij hopen uiteindelijk een potje te kunnen opbouwen om een landelijke campagne te starten.

Hoe weten we nog niet, maar we blijven doorgaan totdat “mag ik mijn flesje even vullen” voor elke Nederlander een hele normale vraag is.

Nu besef je waarschijnlijk hoe belangrijk een bijdrage voor ons is, hoe klein het bedrag ook is. Vind je het leuk om bij te dragen? Dat kan via onderstaande mogelijkheden (zie het blauwe blokje “Draag bij” onderaan deze pagina)

afbeelding

DRAAG BIJ

Heb jij ook vertrouwen in ons plan? Wil je iets doen? Dat kan op verschillende manieren, je kunt financieel bijdragen aan de toekomstige campagne of als vrijwilliger een rol spelen in jouw stad! Dus wacht niet en neem contact met ons op.

Benieuwd wat er met jouw donatie gebeurt? Kijk dan hier!

Draag bij € Stuur een mail

HOU ME OP DE HOOGTE

Benieuwd wat we gaan bereiken en wat de volgende stap is? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Publiek Water.

Wij zijn ook actief op Instagram, je ziet daar als eerste de nieuwe vulpunten en foto’s van ondernemers die meedoen, volg jij ons ook?

Inschrijven mailchimp
© Publiek Water 2024
Powered by: Publiek