Over Ons

Op reis in Frankrijk in 2018 viel ons iets bijzonders op. Op allerlei openbare plekken vroeg men bij de balie, kassa of bar: ‘Wilt u mijn waterflesje vullen?’ Zelfs in een kiosk waar een wegwerpflesje waarschijnlijk het bestverkochte product is. Overal was het antwoord hetzelfde: ‘Tuurlijk! Geef maar even.’

Dat zette ons aan het denken. In Nederland komt het beste water ter wereld zomaar uit de kraan. Maar anders dan in Frankrijk voel je je hier soms haast opgelaten bij het vragen om kraanwater. Het is verre van vanzelfsprekend.

Ondanks onze hoge waterkwaliteit worden hier jaarlijks miljoenen flesjes bronwater verkocht en groeit het zwerfafvalprobleem. Wegwerpplastic leidt wereldwijd tot catastrofale problemen. Wij denken dat dit anders kan!

Missie

Na ons bezoek aan Frankrijk was onze missie direct helder. Als het in Nederland niet vanzelfsprekend is om te vragen om kraanwater, gaan wij ons inzetten om die drempel weg te nemen.

Visie

Onze visie is een Nederland waarin het vanzelfsprekend is dat je overal water kunt tappen. Het liefst willen we onszelf dus overbodig maken. Hoe eerder hoe beter!

Doelen

Om onze visie te realiseren stellen wij ons de volgende doelen. Allereerst is het belangrijk dat zoveel mogelijk uitbaters, winkeliers en andere ondernemers hun kraan ter beschikking stellen. Zodat jij nooit ver hoeft te zoeken! Daarnaast willen we dat de Publiek Water-sticker direct herkenbaar is voor iedereen.

Help mee

Doe ook mee als ondernemer of vul je flesje bij een tappunt bij jou in de buurt!

Publiek Water is een passieproject zonder verdienmodel. Donaties zijn daarom zeer welkom. Lees ons blog om erachter te komen wat er met je donatie gebeurt.

DRAAG BIJ

Heb jij ook vertrouwen in ons plan? Wil je iets doen? Dat kan op verschillende manieren, je kunt financieel bijdragen aan de toekomstige campagne of als vrijwilliger een rol spelen in jouw stad! Dus wacht niet en neem contact met ons op.

Benieuwd wat er met jouw donatie gebeurt? Kijk dan hier!

Draag bij € Stuur een mail

HOU ME OP DE HOOGTE

Benieuwd wat we gaan bereiken en wat de volgende stap is? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Publiek Water.

Wij zijn ook actief op Instagram, je ziet daar als eerste de nieuwe vulpunten en foto’s van ondernemers die meedoen, volg jij ons ook?

Inschrijven mailchimp
© Publiek Water 2024
Powered by: Publiek