Pret aan tafel wint Tappunt van het Jaar verkiezing

Het Tappunt van het Jaar is verkozen! Er is volop gestemd en de verkiezing is gesloten met een duidelijke winnaar. De meeste stemmen gingen naar Pret aan tafel in Brielle. 

Elke fles telt 

Voor het eerst dit jaar werd hét tappunt van het jaar verkozen en het meest verkozen tappunt is nu bekroond met de Tappunt van het Jaar Award. De zero waste award is van resthout gemaakt en per post opgestuurd naar Pret aan tafel. Persoonlijk overhandigen vonden we niet zo duurzaam. Onder de stemmers zijn tien gepersonaliseerde flessen weggegeven, met een locatiemarker van hun favoriete tappunt.

Plastic wegwerpflesjes

De milieu-impact van plastic wegwerpflesjes is immens. De productie van flesjes voor eenmalig gebruik blijft toenemen, en hoewel Nederland wereldwijd vooroploopt in het recycle-proces, is het zaak om andere oplossingen voor de dagelijkse dorst onderweg te vinden. Met alle milieuvriendelijke alternatieven voor wegwerpflessen is de keuze voor een herbruikbare fles snel gemaakt. Het vinden van een tappunt op pad kan echter nog best een opgave zijn. 

Tappunt van het Jaar

De Tappunt van het Jaar verkiezing zet deelnemende tappunten in het zonnetje. Met steeds meer openbare tappunten in heel Nederland, wordt de drempel om in het openbaar om water te vragen steeds lager. Zo werken we toe naar vanzelfsprekend water tappen, overal in het land. 

Idealen en ondernemen

Geen prijs voor het beste water, maar voor de favoriete plek om te tappen, dat is de Tappunt van het Jaar Award. Alle stemmen tellen, en alles druppels ook, zo weet ook Jose van Pret aan tafel. De winnaar van de Tappunt van het Jaar verkiezing is daarom veel bezig met duurzaamheid, ook in haar winkel. “Met handige en duurzame producten kunnen mensen simpel hun steentje bijdragen. Voor mij is het dan ook logisch dat mensen even kunnen langskomen om hun flesje te vullen. Soms raken we dan in gesprek en kopen ze iets. Het is een win-win situatie en de moeite is zo klein.” Verder zet Jose zich in voor de JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst), dat zich richt op een gezonde levensstijl onder jongeren.

Zelf meetappen?

Moeiteloos een tappunt vinden en laagdrempelig tappen is mogelijk met de tapkaart. De kaart brengt in beeld waar jij je flesje kunt vullen. Volgend jaar is er wederom een Tappunt van het Jaar verkiezing. We zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe tappunten. Een aanmelding als tappunt geldt automatisch als een deelname aan de wedstrijd. 

afbeelding

DRAAG BIJ

Heb jij ook vertrouwen in ons plan? Wil je iets doen? Dat kan op verschillende manieren, je kunt financieel bijdragen aan de toekomstige campagne of als vrijwilliger een rol spelen in jouw stad! Dus wacht niet en neem contact met ons op.

Benieuwd wat er met jouw donatie gebeurt? Kijk dan hier!

Draag bij € Stuur een mail

HOU ME OP DE HOOGTE

Benieuwd wat we gaan bereiken en wat de volgende stap is? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Publiek Water.

Wij zijn ook actief op Instagram, je ziet daar als eerste de nieuwe vulpunten en foto’s van ondernemers die meedoen, volg jij ons ook?

Inschrijven mailchimp
© Publiek Water 2024
Powered by: Publiek