Tappunt van het Jaar: de tussenstand!

De verkiezing van het Tappunt van het Jaar draait nog op volle toeren, maar inmiddels is het einde van de wedstrijd alweer bijna in zicht. Er is druk gestemd en veel gedeeld. Met als resultaat een duidelijke koploper. Tijd om de balans op te maken. 

Elke kraan is winst

Eerst even terug naar de eerste drup. Waarom is de wedstrijd voor hét tappunt ook alweer op touw gezet? Jaarlijks worden talloze plastic wegwerpflesjes gebruikt, waarvan de impact op het milieu enorm is. Openbare tappunten zorgen voor minder aankoop van deze single use plastics, en dragen zo hun emmertje water bij aan minder onnodig plasticverbruik. 

Publiek Water is ontzettend blij met alle tappunten die hun kraan beschikbaar stellen om flessen te vullen en zo het aantal wegwerpflesjes te verminderen. Om extra aandacht voor deze tappunten te vragen, is de de verkiezing van het Tappunt van het Jaar in het leven geroepen. Laten we vieren dat er zoveel mooie tappunten zijn!

De koplopers 

Dan de tussenstand. De tappunten waarop gestemd is, zitten verspreid over het hele land.

Van Café Restaurant Zeezicht in Breda tot aan Staatsbosbeheer op de Veluwe. Bij Lotje in Bergen op Zoom en Univé in Steenwijk worden er ook druk stemmen getapt. En dan de koploper: Pret aan tafel in Brielle. We interviewden Jose van Pret aan tafel eerder al, omdat de (stem)zaken daar erg goed liepen, dat lees je hier terug. 

Heb jij al gestemd?

Heb jij je stem al uitgebracht op het tappunt dat in jouw vaarwater zit? Alles kan natuurlijk nog veranderen in deze laatste weken, een inhaalslag is nog mogelijk. Stemmen en delen dus! Als je stemt, kun je bovendien kans maken op een gepersonaliseerde fles. En vergeet niet ondertussen een glaasje water te drinken, proost!

afbeelding

DRAAG BIJ

Heb jij ook vertrouwen in ons plan? Wil je iets doen? Dat kan op verschillende manieren, je kunt financieel bijdragen aan de toekomstige campagne of als vrijwilliger een rol spelen in jouw stad! Dus wacht niet en neem contact met ons op.

Benieuwd wat er met jouw donatie gebeurt? Kijk dan hier!

Draag bij € Stuur een mail

HOU ME OP DE HOOGTE

Benieuwd wat we gaan bereiken en wat de volgende stap is? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Publiek Water.

Wij zijn ook actief op Instagram, je ziet daar als eerste de nieuwe vulpunten en foto’s van ondernemers die meedoen, volg jij ons ook?

Inschrijven mailchimp
© Publiek Water 2024
Powered by: Publiek