Drinkwaterkaart.nl: Gratis water tappen op straat

Wij van Publiek Water zijn niet de enige die ons stoorden aan plastic wegwerpflesjes. Leon van Diepen is het met ons eens! Water in Nederland is van hoge kwaliteit en het is ontzettend gezond voor ons. Om die reden bracht hij alle openbare tappunten in kaart, deels zelf op zijn racefiets.

WAT ZIJN OPENBARE WATERTAPPUNTEN?

Leon zijn initiatief draait om openbare tappunten, hierbij kun je denken aan de tappunten aangelegd in de openbare ruimte. Je ziet ze veel bij scholen, stations, bushaltes op pleinen of andere plekken waar veel mensen langskomen. Een groot deel van deze tappunten is aangelegd door de Nederlandse Waterbedrijven of organisaties zoals Join the Pipe. Daarnaast staan er op drinkwaterkaart.nl ook bedrijven die een buitenkraan hebben die toegankelijk is voor tappend publiek.

EEN GAAF INITIATIEF!

Wij zijn fan van Leon zijn aanpak. Een overzicht zoals hij dat heeft gecreëerd op drinkwaterkaart.nl draagt bij aan verandering. Neem je fles mee wanneer je de deur uit gaat en tap water bij een van onze tappers of bij de tappunten in de openbare ruimte. Dat scheelt in jouw portemonnee en we zorgen er samen voor dat die wegwerpfles niet meer nodig is!

Ga naar de website

afbeelding

DRAAG BIJ

Heb jij ook vertrouwen in ons plan? Wil je iets doen? Dat kan op verschillende manieren, je kunt financieel bijdragen aan de toekomstige campagne of als vrijwilliger een rol spelen in jouw stad! Dus wacht niet en neem contact met ons op.

Benieuwd wat er met jouw donatie gebeurt? Kijk dan hier!

Draag bij € Stuur een mail

HOU ME OP DE HOOGTE

Benieuwd wat we gaan bereiken en wat de volgende stap is? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Publiek Water.

Wij zijn ook actief op Instagram, je ziet daar als eerste de nieuwe vulpunten en foto’s van ondernemers die meedoen, volg jij ons ook?

Inschrijven mailchimp
© Publiek Water 2022
Powered by: Publiek